Spinaziesalade

Toen ik de basis voor deze salade tegenkwam  ben ik “gevallen” voor de dressing.  De combinatie van honing, balsamicoazijn en mosterd leek me heerlijk! En dat blijkt wel, dit is mijn nieuwe favorietje!
En….een salade van verse spinazie is weer een anders dan de standaard ijsbergsla.

Voor 4 personen heb je het volgende nodig:

  •  300 gram verse spinazie
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • 3 eetlepels extra olijfolie
  • 0.5 theelepel Franse mosterd
  • pijnboompitten
  • zongedroogde tomaat
  • zout

Bereiding:
Was de spinazie en dep het goed droog. Rasp de Parmezaanse kaas, snij de zongedroogde tomaat in stukjes. Meng de balsamicoazijn met honing, mosterd, de extra olijfolie en zout tot een dressing. Meng in een kom de spinazie door de dressing. Voeg de pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes hierbij. Roer het mengsel door.
Verdeel het mengsel over 4 bordjes en bestrooi het gerecht met de kaas.

Tip: ook lekker met geitenkaas.

Bron: Gebaseerd op een recept van mijnreceptenboek.nl, extra ingrediënten toegevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

REACTIES

  1. Inge says

    Ziet er lekker uit Bren! Ga ik ook een keer proberen! x

  2. Vera says

    O Brenda dit ziet er lekker uit!
    ik ga zeker deze salade een keer maken ,
    nu het voorjaar eraan komt , heerlijk
    gr . Vera

  3. Dominique says

    Mmmm, ziet er heerlijk uit, ga ik zeker een keer maken! Leuk blog Bren! Hoef ik niet meer naar je recepten te vragen (-:
    Groetjes Dominique

    • brendakookt says

      Dank je Do! Nu hoef je het inderdaad niet meer te vragen…
      Jouw tips hoor ik uiteraard nog wel graag! ;-)

      Groetjes

  4. Dominique says

    Vanavond de spinaziesalade gemaakt en hij was heerlijk!!! Had er nog een ui en spekjes aan toegevoegd. Echt een aanrader deze salade (-:

    • brendakookt says

      Leuk om te horen dat je er iets aan toegevoegd hebt.
      Heb je de ui en spekjes even gebakken?

      Liesbeth heeft het ook gegeten, ze had er gerookte kip aan toegevoegd.

  5. Joke Cornelisse says

    Voor de afwisseling kan er ook roquefort kaas ( gebrokkeld) en cashew noten worden toegevoegd bij de spinaziesalade

  6. Marloes says

    Gemaakt als bijgerecht voor pasta carbonara, werkte erg goed!

  7. Kevin says

    Het was lekker! Bedankt voor de tip

  8. Eva says

    Mmm wat was dit lekker zeg! De dressing was ook heerlijk. Ik heb het bereid met couscous, dat past er erg goed bij!

    • Brenda Kookt says

      Wat leuk Eva, toevallig heb ik ook een spinaziesalade met couscous op de site staan. Die is iets uitgebreider, maar ook heel erg lekker!

Trackbacks