Spinaziesalade

Toen ik de basis voor deze salade tegenkwam  ben ik “gevallen” voor de dressing.  De combinatie van honing, balsamicoazijn en mosterd leek me heerlijk! En dat blijkt wel, dit is mijn nieuwe favorietje!
En….een salade van verse spinazie is weer een anders dan de standaard ijsbergsla.

Voor 4 personen heb je het volgende nodig:

  •  300 gram verse spinazie
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • 3 eetlepels extra olijfolie
  • 0.5 theelepel Franse mosterd
  • pijnboompitten
  • zongedroogde tomaat
  • zout

Bereiding:
Was de spinazie en dep het goed droog. Rasp de Parmezaanse kaas, snij de zongedroogde tomaat in stukjes. Meng de balsamicoazijn met honing, mosterd, de extra olijfolie en zout tot een dressing. Meng in een kom de spinazie door de dressing. Voeg de pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes hierbij. Roer het mengsel door.
Verdeel het mengsel over 4 bordjes en bestrooi het gerecht met de kaas.

Tip: ook lekker met geitenkaas.

Bron: Gebaseerd op een recept van mijnreceptenboek.nl, extra ingrediënten toegevoegd.

Bekijk ook:

Komkommerhapje
Salade zo klaar
Pasta met Spinazie & Zalm

12 reacties

Geef een reactie